Одржана манифестација Ноћ вука

Срна
Одржана манифестација Ноћ вука

Котор Варош - На дјечијој манифестацији "Ноћ вука" одржаној у Котор Варошу с циљем да се код дјеце разбију предрасуде о вуку као опасној животињи вечерас су награђени најбољи ликовни радови и маске о теми "Црвенкапа и добри вук".

У категорији малишана од четири до шест година најбољи ликовни рад је дјело Лене Вученовић, друга је била Леа Чупић, док су треће мјесто подијелили Јана Доцић и Павле Тепић.


Прва награда за ликовни рад у конкуренцији од седам до десет година припала је Ђорђу Кучуку, друго мјесто подијелили су малишани из Едукативне радионице "Колаж" и Центра за породицу "Кућа радости", док је треће мјесто освојио Данило Пејаковић.

Награда за најбољу маску припала је Анђели Ђекановић, најоригиналнију маску имала је Емилија Тривић, а најкреативнију маску вука направио је Митар Благојевић.

Према ријечима директора Јавне установе "Центар за културу, спорт и информисање" Драгана Зељковића главни циљ манифестације је да се разбију предрасуде код дјеце створене бројним народним легендама о вуковима као опасним животињама, а такве предрасуде доводе до угрожавања ове животиње.

"Вечерас су малишани имали прилику да се добро забаве, али и да виде вука у неком љепшем свјетлу", истакао је Зељковић.

У забавном дијелу програма у которварошкој кино сали наступили су аниматори - Фазонко Бобан и вук, малишани из вртића "Лариса Шугић", дјеца из Центра за породицу "Кућа радости" и ученици Основне школе "Свети Сава" Котор Варош.

Организатор манифестације "Ноћ вука" био је "Центар за културу, спорт и информисање", а подршку су пружили предузеће "Сим техник" и тржни центар "Тропик".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана