Одржана годишња Скупштина Ловачког савеза РС: Стижу камере за праћење дивљачи

Данијела Стоканић
Одржана годишња Скупштина Ловачког савеза РС: Стижу камере за праћење дивљачи

Бањалука - Изградња високих чека, набавка аутоматских хранилица, камера за праћење дивљачи и плашилица, које ће животињама онемогућити да праве штете у ловиштима и на усјевима само је дио планова Ловачког савеза Републике Српске за ову годину.

О плановима, али и другим темама ловци су јуче разговарали на годишњој Скупштини и свечаној сједници у бањалучком Банском двору, на којој су прочитана имена оних којима ће бити уручена одликовања и признања Савеза.

Предсједник Ловачког савеза РС Саво Минић истакао је да имају знатну и несебичну финансијску и другу помоћ Владе Српске како би радили на унапређењу и заштити ловишта.

- У овој години, која ће бити златним словима уписана у историју развоја ловства у Српској, у пројекте који се односе на унапређење ове области биће инвестирано више од 400.000 марака - рекао је Минић.

Ове године ће, истакао је, Романија добити високу чеку, која ће бити постављена у брдскопланинским ловиштима.

- Било какав озбиљан лов са страним ловцима мора бити пропраћен добром чеком, али и камерама које ће пратити дивљач која се налази у ловишту - казао је Минић.

Додао је да ће градњом, између осталог, ловно-техничких и ловно-узгојних објеката и уносом дивљачи Ловачки савез РС постати окосница развоја ловства у региону.

- У прилог томе говори и атмосфера на сједници Управног одбора која је одржана прије Скупштине. Ловци су изузетно задовољни стањем у Савезу, као и дивљачи у ловиштима. Остаје нам мало да порадимо на међуљудским односима, да не постоје антагонизми у ловачким удружењима због неких персоналних несугласица - казао је Минић.

Према његовим ријечима, признањима ће ове године бити окићено и више од 90 заслужних ловаца који су дугогодишњим стажом допринијели унапређењу ловства. 

- Ловцима ће путем њихових регија бити уручена признања - казао је Минић.

На Скупштини Ловачког савеза, на којој је присуствовало 120 делегата, представници организација и бројни други гости, усвојен је извјештај о материјално-финансијском пословању за прошлу годину и планови рада за 2018. годину.

Чланови

Ловачки савез РС, који броји око 20.000 чланова, самостално је, невладино и нестраначко удружење које има статус правног лица. Главни циљ Савеза, који је члан Међународног савјета за лов и заштиту дивљачи и Европског савјета за ловство, јесте узгајање, заштита и коришћење дивљачи уз одржавање природне равнотеже.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана