Održana četvrta kotlićijada u Čenincu

Srna
Održana četvrta kotlićijada u Čenincu

Čelinac - U Čelincu je danas održana četvrta “Kotlićijada”, na kojoj su se kao najbolji majstori u spremanju lovačke čorbe pokazali članovi ekipe “Građevinac” iz Slatine, dok je u kategoriji ribolovački kotlić trijumfovala ekipa Sportsko-ribolovnog društva “Kotor Varoš”.

U pripremanju lovačkog kotlića drugo mjesto pripalo je ekipi “Elektrokrajine” iz Čelinca, dok su treće mjesto osvojili veterani Fudbalskog kluba “Čelinac”.


Kod ribolovaca su drugo mjesto osvojili članovi ekipe “Četiri musketira” iz Gradiške, dok su trećeplasirani bili čelinački ribolovci.

Ukupno je učestvovalo 36 ekipa, što je znatno veći broj u odnosu na prošlu godinu.

Kvalitet čorbi koje su spremane šest časova ocjenjivali su članovi stručnog žirija Radovan Dragojević, Slavica Čolić i Radenko Vukolić.

Žiri je vrednovao ukus, gustinu, boju i miris čorbe, a predsjednik žirija Dragojević rekao je da je većina čorbi bila izvrsnog ukusa i da su pobjednike odlučile nijanse.

“Pobjednička lovačka čorba bila je najoriginalnija i opšti utisak žirija je da u njoj nije bilo nikakvih industrijskih dodataka kojima se ždotjerujuž čorbe, dok je tajna pobjedničke riblje čorbe u izuzetnom kvalitetu ribe kotorvaroškog sliva rijeke Vrbanje”, rekao je Dragojević.

Nagrade najuspješnijim pojedincima i ekipama uručili su načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković, direktor Centra za kulturu, fizičku kulturu, obrazovanje i informisanje Zoran Kuzmanović, te predsjednik Skupštine opštine Čelinac Dejan Kurtinović.

Osim takmičenja u pripremanju kotlića održano je i takmičenje u navlačenju konopca, gdje su pobijedili članovi ekipe “Krajiški vitezovi” iz Banjaluke, dok je u brzom ispijanju piva trijumfovao Čelinčanin Rade Orašanin.

Četvrta tradicionalna “Čelinačka kotlićijada” privukla je pažnju više stotina znatiželjnih Čelinčana koji su strpljivo čekali besplatnu degustaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana