Одржан концерт бивших ученика основне музичке школе у Градишкој

Срна
Одржан концерт бивших ученика основне музичке школе у Градишкој

Градишка - У Културном центру у Градишци вечерас је одржан концерт бивших ученика градишке основне музичке школе “Бранко Смиљанић”, који су наставили музичко образовање.

На концерту су наступили ученици четвртог разреда Средње музичке школе “Владо Милошевић” из Бањалуке, Теодор Клисић на флаути и Ђорђе Кузмановић на клавиру, ученик другог разреда бањалучке Средње музичке школе Далибор Вујичић на хармоници и Василије Пуцар који похађа други разред Средње музичке школе “Даворин Јенко” у Београду.

Кузмановић, које је добитник овогодишње Светосаваске награде града Бањалука, навео је да се припрема за предстојећа такмичња, а од својих најновијих признања издвојио је награду лауреат на посљедњем бањалучком бијеналу и прво мјесто на међународном такмичењу у Бијељини.

Он је истакао му много значи наступ пред публиком у родном граду, те нагласио да је су овакви концерти прилика за дружење са колегама и професорима из бивше школе.

Кузмановић је додао да се већ припрема за упис на акедемују, коју планира похађати у Београду.

Вујичић је издвојио наступе на такмичењима у Републици Српској, Србији и Аустрији, наводећи да ће након средње школе наставити школовање на академији у Њемачкој или Русији.

Пуцар, који је средње музичко образовање наставио на престижној београдској школи “Даворин Јенко”, истакао је да је задовољство поново наступати пред суграђанима.

Он је додао да након средње школе планира да настави музичко образовање у Москви.

Иван Ристић, директор Основне музичке школе “Бранко Смиљанић”, рекао је да су концерти бивших ученика, који су већ постали традиоционални, права посластица за љубитеље класичне музике јер се на њима изводе захтјевна дјела познатих свјетских композитора.

Ристић је истакао да су, Вујичић, Клисић, Кузмановић, Пуцар и многу други бивши ученици ове школе освајали значајне награде на престижним такмичењима у Републици Српској и иностранству.

“Они су и сада сјајни ученици, освајају награде, приређују концерте и учествују на бројним манифестацијама у Градишци и другим градовима”, додао је Ристић.

Према његовима ријечима, ученици градишке основне музичке школе припремају се за наступе на интерним часовима, свирају на манифестацијама у граду и такмичењима која им предстоје у току овог полугодишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана