Одржан концерт СПКД Просвјета Пале

Срна
Одржан концерт СПКД Просвјета Пале

Источно Ново Сарајево - Музички ансамбл Општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета" са Пала одржао је вечерас концерт у Културном центру Источно Ново Сарајево на коме је извео традиционалну и модерну музику.

На репертоару су се нашле традиционална српска народна пјесма, обраде руских и македонских, те духовна музика, севдалинка и жанр популарне музике.

Умјетнички руководилац хора Ивана Церовић изјавила је да је хор, иако постоји непуне двије године, имао много наступа, али је ово први пут да су наступили изван Пала.

"Ово је музичко–књижевно вече на којем су, осим чланова хора, наступили и етно-група жВезж која дјелује при жПросвјетиж, а стихове Благоја Баковића говорила је Ања Беговић", навела је Церовићева.

Предсједник Општинског одбора СПКД "Просвјета" Пале Александра Срдановић навела је да је у оквиру Друштва основана фолклорна и хорска дјечија секција, чиме је оно подмлађено.

"Поносна сам на рад Друштва, посебно на резултате које смо постигли у посљедње три године. Однедавно је са нама и оркестар младих музичара и дјевојке из Етно групе жВезж. Ми смо сви аматери, али се трудимо да радимо срцем и надамо се да то публика осјети", нагласила је Срдановићева.

Пјевачки састав хора чини 25 чланова, а шест чланова је у оркестру.

Упис нових чланова траје током цијеле године, а сваког понедјељка и сриједе од 19.00 до 20.30 часова у просторијама Основне школе "Пале" сви заинтересовани могу да дођу и да се придруже овом колективу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана