Održan koncert Da vaskrsne dobro u nama

Srna
Održan koncert Da vaskrsne dobro u nama

Istočno Sarajevo - Tradicionalni humanitarni koncert pod nazivom "Da vaskrsne dobro u nama" i ove godine održan je u Istočnom Sarajevu povodom vaskršnjih praznika, a prisustvovao je veliki broj građana čiji će novčani prilozi prikupljeni ovom prilikom biti podijeljeni socijalno ugroženim sugrađanima.

Koncert na kojem su učestvovali mladi iz Srednjoškolskog centra, Osnovne muzičke škole iz Istočnog Sarajeva i djeca iz vrtića "Vratite nam osmjeh", organizovali su Srpska pravoslavna crkvena opština novosarajevska u Istočnom Novom Sarajevu, Udruženje omladine i roditelja "Vratite nam osmjeh" i Forum teatar u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.


Izvršni direktor Udruženja "Vratite nam osmjeh" Zdenka Marić podsjetila je da je ovo treća godina kako se organizuje ova aktivnost, koja prerasta u tradicionalnu.

Marićeva je izjavila Srni da je želja bila da se u vrijeme vaskršnjih praznika pokloni jedan dan licima sa invaliditetom i djeci sa poteškoćama u razvoju, "mada oni zaslužuju da svaki dan bude njihov".

Ona je istakla da su u programu učestvovali isključivo mladi jer je namjera bila da se na taj način kod mladih generacija od malena razvija senzibilitet prema humanitarnom radu i dobrotvornim akcijama.

"Sva sredstva prikupljena večeras od priloga građana biće dodijeljena članovima udruženja, materijalno ugroženim porodicama i omladini sa invaliditetom", naglasila je Marićeva.

Paroh novosarajevski Mladen Drobnjak rekao je da je i ovogodišnja ideja humanitarnog koncerta, kao i prethodnih, da se u vrijeme vaskršnjih praznika podstaknu svi sugrađani, ljudi dobre volje i vjernici da pomognu jedni drugima, da se prihvate drugi i drugačiji kojima je potrebna pomoć.

"žLjubimo jedni drugež poruka je koju nam šalje Hristos i po kojoj ćemo biti poznati da smo njegovi učenici", istakao je paroh Drobnjak i dodao da građani Istočnog Sarajeva odlično prate i odazivaju se ovim humanitarnim akcijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana