Одржан 17. Куп Српске у ловном стрељаштву

Срна
Одржан 17. Куп Српске у ловном стрељаштву

Брод - У Броду је одржан 17. Куп Републике Српске у ловном стрељаштву, у организацији републичког Ловачког савеза и Ловачког удружења /ЛУ/ "Вучјак" из Брода.

Више до 200 ловаца, стријелаца и њихових пријатеља окупило је ово такмичење, које је одржано протеклог викенда, саопштено је данас из Ловачког савеза Републике Српске.


Такмичење је организовано у двије дисциплине: гађање летећих мета - глинени голубови и гађање непокретних мета срндаћа из карабина.

Ловци су се за титулу најбољег стријелца Републике Српске надметали два дана, а најбољи у гађању непокретних мета били су Љубомир Игњатић, члан ЛУ "Вучјак" Брод, друго мјесто освојио је Саша Мићић, треће Драгиша Симић, обојица из ЛУ "Семберија" Бијељина.

У дисциплини гађање летећих мета најбољи појединци су Александар Шукурма из ЛУ "Вучјак" Брод, друго мјесто освојио је Младен Симић из ЛУ "Семберија" Бијељина, а трећа позиција припала је Драгану Јовичићу из ЛУ "Вучјак" Брод.

У екипној конкуренцији најбоље екипе су ЛУ "Вучјак" Брод, ЛУ "Семберија" Бијељина и ЛУ "Мотајица" Дервента.

Најбољим стријелцима награде су уручили предсједник Ловачког савеза Републике Српске Саво Минић, предсједник Ловачког удружења "Вучјак" из Брода Марко Видић и секретар Ловачког савеза Републике Српске Живојин Лазић.

Минић је честитао најбољима и осврнуо се и на друге активности Савеза чија је реализација у току, као и будуће планове.

"У протеклој седмици Савез је ловачким удружењима исплатио подстицаје за развој ловства. У једном дану наше чланице су добиле средства у висини 400.000 КМ, што превазилази све уплате у посљедњих 25 година колико Савез постоји", рекао је Минић.

Он каже да ће новац бити искориштен за набавку техничких средстава која служе за заштиту дивљачи, а дио ће бити уложен у изградњу ловно-техничких објеката.

"Овим потезом Владе Републике Српске, Ловачком савезу и свим ловцима указано је велико повјерење, те се можемо похвалити да смо једна од најбољих и најорганизованијих удружења грађана на простору наше Републике, али и региона. Ускоро слиједи још једно улагање од 80.000 КМ и сва средства иду директно на рачуне наших чланица", истиче Минић.

Он је истакао да је циљ ловаца Српске изградња Савеза који ће бити најбољи у региону - са највише дивљачи у ловиштима, најмање немилих догађаја, те са најбољим ловцима.

Савез тренутно има 22.084 ловца, а прије три године било их је око 17.000.

Минић је посебно похвалио ловце Ловачког удружења "Вучјак" из Брода на челу са предсједником Марком Видићем и Комисију за ловно стрељаштво Ловачког савеза Српске на челу са предсједником Цвјетком Бјеличићем, који су беспријекорно организовали 17. Куп у ловном стрељаштву.

"Једна од наших будућих активности је и подизање ловног стрељаштва на виши ниво. Уређење постојећих и изградња нових стрелишта биће наш приоритет. План нам је, поред набавке нових машина за избацивање летећих мета, рад на популаризацији и осталих дисциплина ловног стрељаштва", нагласио је Минић.

Након проглашења побједника, ловци и њихови пријатељи наставили су дружење уз ловачки гулаш и музику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана