Одржан 15. Међународни фестивал хумора и дјечијег стваралаштва у Дервенти

Срна
Одржан 15. Међународни фестивал хумора и дјечијег стваралаштва у Дервенти

Дервента - Петнаести Међународни фестивал хумора и дјечијег стваралаштва одржан је данас у Дервенти у организацији локалне Основне школе “19. април” и под покровитељством начелника ове општине Милорада Симића.

Директор ове школе Елвира Миљић рекла је да је тим поводом организован свечани дефиле улицама града са око 400 учесника.

“То је доказ да ово није само фестивал наше школе, већ све дјеце и града. Креације костима су осмислили учитељице и ученици уз подршку родитеља. Захвалност и начелнику општине Милораду Симићу који је све претходне године уз нас”, рекла је Миљићева новинарима.

Миљићева је додала да ове године у програму учествује и Основна школа “Свети Сава” из Котор Вароша са представом “Кад би мени дали један дан”.

Замјеник начелника општине Дервента Синиша Јефтић рекао је да локална заједница подржава ову манифестацију која је постала препознатљива у Републици Српској, али и шире.

“Сама чињеница да траје већ 15 година довољно говори колико је труда и залагања уложено у Фестивал. Задовољство је бити дио ове приче и све честитке организаторима и учесницима”, рекао је Јефтић.

У школи су прије дефилеа проглашени најбољи ликовни и литерарни радови који су пристигли из бројних школа из Републике Српске.

У дервентској Спортској дворани одржана је централна свечаност на којој су се представили сви учесници Фестивала и додијељене пригодне награде.

На Фестивалу су учествовали ученици Основне школе “Никола Тесла”, ученици дервентског Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју “Будућност”, малишани из све три предшколске установе у овој општини, те Центар за њемачки језик “Глоса центар” из Дервенте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана