Odmjerili snage u okretanju prasića

G. P.
Odmjerili snage u okretanju prasića

Šekovići - Narodni običaji u Šekovićima i okolini od juče su bogatiji za još jedan događaj - takmičenje u pečenju prasića "Prasićijadi", koja je održana u naselju Tišča.

Manifestacija je okupila tridesetak ekipa iz Šekovića i susjednih opština. Predstavnik organizacionog odbora Srđan Puhalac je rekao da prva nagrada za najljepše pečeno prase iznosi 250, druga 150, a treća 100 maraka.

Zoran Vidaković je kapiten kombinovane ekipe iz Šekovića, sastavljene od opštinara, državnih službenika i naroda. Geometri, električari, pisari i ostali bili su okupljeni oko ražnja. Pekli su prase na poseban način, istakavši da su recept vidjeli na internetu.

- Hoćemo da iznenadimo komisiju ovim eksperimentom. Biće to hit među ljubiteljima prasetine - kaže Vidaković.

Iz Doboja je stigla ekipa veterana specijalne jedinice MUP-a RS, koji su sa kolegama iz Šekovića u ratu dijelili dobro i zlo, a druženje nastavili i u ljepšim vremenima.

- Nemamo iskustva sa ovakvim takmičenjima, što se po nama vidi. Naša petočlana ekipa ima zajedno oko 750 kilograma. Pitanje je kako se prasići snalaze sa nama - kazao je u šali pripadnik jedinice Dragan Stokanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana