Одмјерили снаге у окретању прасића

Г. П.
Одмјерили снаге у окретању прасића

Шековићи - Народни обичаји у Шековићима и околини од јуче су богатији за још један догађај - такмичење у печењу прасића "Прасићијади", која је одржана у насељу Тишча.

Манифестација је окупила тридесетак екипа из Шековића и сусједних општина. Представник организационог одбора Срђан Пухалац је рекао да прва награда за најљепше печено прасе износи 250, друга 150, а трећа 100 марака.

Зоран Видаковић је капитен комбиноване екипе из Шековића, састављене од општинара, државних службеника и народа. Геометри, електричари, писари и остали били су окупљени око ражња. Пекли су прасе на посебан начин, истакавши да су рецепт видјели на интернету.

- Хоћемо да изненадимо комисију овим експериментом. Биће то хит међу љубитељима прасетине - каже Видаковић.

Из Добоја је стигла екипа ветерана специјалне јединице МУП-а РС, који су са колегама из Шековића у рату дијелили добро и зло, а дружење наставили и у љепшим временима.

- Немамо искуства са оваквим такмичењима, што се по нама види. Наша петочлана екипа има заједно око 750 килограма. Питање је како се прасићи сналазе са нама - казао је у шали припадник јединице Драган Стокановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана