Одбаченим љубимцима у Требињу смијеши се нови дом

Р. Ми.
Одбаченим љубимцима у Требињу смијеши се нови дом

Требиње - Градска управа у Требињу покренула је процедуру за добијање лиценце за извоз и удомљавање паса луталица у Европску унију, чиме би ефикасније био ријешен проблем одбачених љубимаца на градским улицама.

Начелница Одјељења за стамбено-комуналне послове Јања Ћапин напомиње да је азил за псе само мјесто за привремени боравак одбачених љубимаца док не нађу новог власника те додаје да је у текућој години из требињског азила удомљено око 80 паса.

- Као позитиван примјер навешћу азил из Градишке, који је ове године удомио чак 700 паса у земљама Европске уније. Тиме су ријешили проблем паса луталица. Надам се да ћемо ми у наредној години добити лиценцу - истиче Ћапинова и додаје да је у азилу тренутно смјештено око 40 паса које су напустили неодговорни власници.

Уз удомљавање напуштених љубимаца, Требиње проблему паса луталица настоји да одговори и мјерама контроле репродукције и власништва, кроз стерилизацију, односно кастрацију те чиповање сваког медицински обрађеног пса.

Акција је почела још на прољеће кроз пројекат „Развој хумане заједнице“ чији је циљ ефикасно, одрживо и хумано рјешавање проблема напуштених паса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана