Od novembra u Milićima rođeno 200 beba

Srna

Milići - U porodilištu Specijalne bolnice iz hirurških oblasti “Boksit” u Milićima je od 14. novembra, kada je počelo sa radom, do danas rođeno 200 beba, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Danijela Marković sa Sokoca, majka dvjestote bebe rođene u milićkom porodilištu, danas je na prigodnoj svečanosti u Milićima, od ove ustanove dobila na poklon novčani bon u vrijednosti 1.000 KM.


Markovićeva je Srni izjavila da je njoj i suprugu Srđanu to treća kćerka.

“Kod kuće imam kćerke od 10 i 15 godina. Neizmjerno sam srećna i zahvalna osoblju porodilišta u Milićima na pažnji. Budem li odlučila da rodim i četvrto dijete, biće to sigurno u ovoj ustanovi”, rekla je Markovićeva.

Šef porodilišta i odjeljenja ginekologije pri Specijalnoj bolnici Sanja Kalajdžić izjavila je da su tokom jula u ovoj ustanovi rođene 32 bebe, što je rekordan broj u jednom mjesecu u ovom porodilištu.

Ona je objasnila da je do sada 25 odsto porodilja bilo sa područja opštine Milići, a preostale iz susjednih opština i regiona.

“Dvjestota beba rođena u našem porodilištu je djevojčica, teška 3.820 grama. Rođena je prirodnim putem i porođaj je protekao uredno”, rekla je Kalajdžićeva.

Odlukom predsjednika kompanije “Boksit” Rajka Dukića, kao podsticaj nataliteta, svako novorođenče koje se rodi u “Boksitovom” porodilištu dobija na poklon novčani bon u vrijednosti od 500 KM, a dvjestota beba posebno je nagrađena novčanim bonom od 1.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana