Од Котор Вароша до Кнежева ускоро модерним путем

А. Ј. Р.
Од Котор Вароша до Кнежева ускоро модерним путем

Кнежево - Изградња дугоочекиваног регионалног пута Котор Варош - Кнежево приводи се крају, а грађани ових двију локалних заједница ускоро ће, умјесто кривинама и макадамом, возити квалитетним и модерним путем.

Начелник Кнежева Горан Боројевић каже да радници убрзано раде на припремама за асфалтирање посљедњих дијелова овог регионалног пута.  

- Ријеч је о неколико мањих, испрекиданих дионица, у укупној дужини од око девет километара. У току су припремни радови, а асфалтирање би требало да почне иза 20. јуна - рекао је Боројевић и додао да општина Кнежево свакодневно лобира да радови на овој саобраћајници што прије буду завршени, наводећи да не зна када тачно се то може очекивати. Истакао је да ће модернизација ове саобраћајнице увелико олакшати живот грађанима обију општина те допринијети њиховом развоју.

- Доста наших грађана ради у Котор Варошу, а и много је родбинских веза измећу становника обију локалних заједница. Посебно ће добро доћи привредницима јер погони “Фагуса” и “Дермала” послују у обје општине - рекао је он.

Уговор о изградњи овог пута потписан је још прије четири године са “Нискоградњом” из Лакташа, а радови су обустављени у прољеће 2015. године због недостатка новца у буџету “Путева РС”. Влада РС средином прошлог љета дала је сагласност “Путевима” за кредитно задужење у износу од 8,02 милиона КМ за наставак градње овог регионалног пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана