Очишћени канали Косолинац и Ина

Д. Ј.
Очишћени канали Косолинац и Ина

Србац - Више стотина мјештана из пет србачких насеља и градског подручја од сада ће мирније спавати, јер је завршена санација канала Косолинац и Ина у дужини од око 1.800 метара и изграђена камена обалоутврда у Смајинцима.

Радови су реализовани у склопу пројекта “Интегрисање климатских промјена с циљем смањења ризика од поплава у сливу ријеке Врбас”, за шта су УНДП БиХ и општина Србац издвојили 69.980 КМ.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић је казао да су поплаве на овом подручју причињавале доста проблема, а посебно су били погођени мјештани Ситнеша, Смајинаца, Дворина, Повелича, Инађола и Српца.

- Висок водостај је угрожавао домаћинства и пољопривредне површине и чинио штету на локалним путевима и привредним објектима. Посебно је значајна изградња обалоутврде, којом је заштићен мост на рјечици Повелич, који је често био на удару воде приликом ранијих поплава - рекао је Драгосављевић.

Он подсјећа да је у оквиру истог пројекта лани извршено утврђивање обале водотока Повелич каменом и насипима у дужини од 200 метара и чишћење канала на водотоку Ина у дужини од 1.000 метара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана