Očišćena tri kilometra kanala Dašnica u Bijeljini

Srna
Očišćena tri kilometra kanala Dašnica u Bijeljini

Bijeljina - Članovi Udruženja kajak, kanu i rafting "Semberija" očistili su danas obale i korito kanala Dašnica u Bijeljini duž tri kilometra vodotoka u gradskoj zoni.

Predsjednik ovog udruženja Velemir Zekić rekao je Srni da je u akciji učestvovalo više od 30 članova udruženja i mladih volontera, koji su koristili gumeni čamac kao pokretni kontejner.


"Iz kanala smo izvadili više od 100 vreća smeća, plastične flaše i kese, tepihe i uginule životinje, automobilske gume i dijelove od auta, a ovo smeće na otpad su odvezli kamioni gradske firme žKomunalacž", naveo je Zekić.

On kaže da su bijeljinski ljubitelji sportova na vodi ranijih godina organizovali akcije čišćenja obala rijeka Save i Drine, a ovo je prvi put da su akciju izveli u gradu, na koritu kanala Dašnica.

"Osim promocije i razvijanja sportova na vodi, mi se bavimo i ekologijom i cilj nam je da ukažemo na problem zagađenja vode koja je jedan do najvažnijih resursa današnjice", istakao je Zekić.

Akcija Udruženja kajak, kanu i rafting "Semberija" trajala je od 9.00 do 13.00 časova, a očišćen je kanal Dašnioca od pilane "Rašević" do gradskog naselja Zair.

Čišćenje kanala dio je volonterskih aktivnosti tokom tradicionalne akcije "April mjesec čistoće" koju organizuje Komunalna policija u Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana