Очекује се прекомпозиција власти у Сребнреници

Срна
Очекује се прекомпозиција власти у Сребнреници

Сребреница - У наставку редовне сједнице Скупштине општине Сребреница, заказаној за сутра, очекује се да ће бити покренуто питање прекомпозиције власти јер је постигнут договор о формирању нове скупштинске већине, сазнаје Срна из више извора.

Начелник Сребренице Младен Грујичић каже да је одржао састанак са одборницима свих странака које су му пружиле подршку на изборима и да је затражио да се превазиђу одређене несугласице, неслагања и ривалитет с циљем јединственог рјешавања потреба свих становника ове општине и њеног бржег развоја.

- Добио сам позитиван одговор свих, изузев једног одборника ПДП-а и то јединство се потврдило при усвајању ребаланса општинског буџета 30. октобра када је за тај приједлог гласало 20 од укупно 21 одборника, сви осим одборника ПДП-а - навео је Грујичић. Он је потврдио да су неки бошњачки коалициони партнери покушавали да врше притисак на њега ради рјешавања одређених персоналних питања и задовољавања личних потреба, чему се он противи.

Предсједник општинског одбора СНСД-а у Сребреници Радомир Павловић каже да су у локалној власти једнако били заступљени српски и бошњачки политички представници, али да СДА стално исказује незадовољство које није оправдано и, уколико тако остане, може доћи до прекомпозиције власти.

Из локалног СДА понављају да су незадовољни запошљавањем и спровођењем коалиционог споразума са СНСД-ом и ДНС-ом, али да је коалиција Савеза СДА, СББ, СБиХ и даље реалност у сребреничкој скупштини.
Предсједник сребреничког СДС-а Момчило Цвјетиновић каже да је постигнут договор српских странака, изузев ПДП-а чије се прикључење очекује, и да се усвајањем ребаланса буџета потврдило да се тај договор поштује. (Срна)+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана