Обрушавање фасаде у центру Сребренице опасност за пролазнике

К. Ћ.
Обрушавање фасаде у центру Сребренице опасност за пролазнике

Сребреница - Станари зграде која се налази у центру Сребренице затражили су од надлежних општинских служби да санирају оштећења на фасади која се обрушава и угрожава безбједност пјешака и саобраћаја.

Љиљана Андрић се обратила општинској управи из које је добила одговор да је тај проблем у надлежности станара и предсједника етажних власника.

- Обратила сам се општини Сребреница и комуналној полицији, која је дошла и обезбедила место жутом траком и ништа више - изјавила је Андрићева. Она прича да постоји проблем јер зграда није формирала заједницу етажних власника с обзиром на то да је већина станова празна.

Валентина Гагић, која користи један од станова у тој згради, каже да се не ради само о проблему станара с обзиром на то  да су угрожени пролазници.

- Мало људи живи овдје и тешко је спровести било какву иницијативу коју би финансирали станари - рекла је Гагићева која очекује да ће представници локалне власти помоћи да буде заустављено обрушавање фасаде.

Станари су најавили да ће се поново обратити општини Сребреница јер они самостално не могу да сносе трошкове радова и санације. Општина Сребреница је 2014. године дала рок од 30 дана за формирање заједнице етажних власника гдје је наведено да ће, уколико станари не одлуче сами, надлежни орган јединице локалне самоуправе именовати привременог управника. Међутим, ни од тада нису формиране заједнице етажних власника у већини зграда.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана