Obnovljena Osnovna škola Sveti Sava u Bijeljini

Ljiljana Aleksić
Obnovljena Osnovna škola Sveti Sava u Bijeljini

Bijeljina - Učenicima Osnovne škole "Sveti Sava" u Bijeljini juče nije bilo teško da se vrate na nastavu, jer su ih dočekale uređene učionice i školsko dvorište.

Zamijenjena je dotrajala stolarija, uređen je školski hol, a proljećni raspust je iskorišćen i za preuređenje podrumskih prostorija. I dvorište je dobilo novo ruho.

Prema riječima direktora škole Đorđa Mirkovića, zamijenjena su 54 prozora i vrata koji su postavljeni kada je sagrađen ovaj objekat davne 1902. godine. On je napomenuo da je najvažnije to što će đaci sjediti u toplim učionicama, koje ranije nije bilo moguće dovoljno zagrijati zbog loše stolarije.

Novac za radove obezbijeđen je na donatorskim večerima koje su organizovali krajem prošle godine.

- Uspjeli smo tada da prikupimo 17.500 maraka, a našu želju da đaci dobiju bolje uslove podržao je i ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević koji je obezbijedio 6.000 maraka - istakao je Mirković.

Mirković je rekao da je podrum oštećen tokom katastrofalnih poplava koje su pogodile Semberiju.

- U podrumskim prostorijama se sada nalazi klub za đake gdje mogu nesmetano da sprovode vannastavne aktivnosti. Osim toga, srušili smo šupe u školskom dvorištu koje su zbog dotrajalosti predstavljale opasnost za đake - rekao je on.

Dodao je da je u planu da bude napravljena i nadstrešnica kako djeca i njihovi roditelji ne bi kisnuli.

Mirković je rekao da je urađeno i više nego što su očekivali, ali da na ovome neće stati već će nastaviti radove.

- Želja mi je da od ove škole napravim lijep kutak u koji će djeca rado dolaziti i na dobrom smo putu da to učinimo. Posebnu zahvalnost dugujem našim domarima koji su završili većinu poslova, pa smo i na tome dosta uštedjeli - kazao je on.

Osnovna škola "Sveti Sava" ima 1.263 đaka, a nedavno je završen i upis prvačića, tako da će od sljedeće školske godine ovu školu u Bijeljini i Batkoviću pohađati 160 prvačića.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana