Обновљена Основна школа Свети Сава у Бијељини

Љиљана Алексић
Обновљена Основна школа Свети Сава у Бијељини

Бијељина - Ученицима Основне школе "Свети Сава" у Бијељини јуче није било тешко да се врате на наставу, јер су их дочекале уређене учионице и школско двориште.

Замијењена је дотрајала столарија, уређен је школски хол, а прољећни распуст је искоришћен и за преуређење подрумских просторија. И двориште је добило ново рухо.

Према ријечима директора школе Ђорђа Мирковића, замијењена су 54 прозора и врата који су постављени када је саграђен овај објекат давне 1902. године. Он је напоменуо да је најважније то што ће ђаци сједити у топлим учионицама, које раније није било могуће довољно загријати због лоше столарије.

Новац за радове обезбијеђен је на донаторским вечерима које су организовали крајем прошле године.

- Успјели смо тада да прикупимо 17.500 марака, а нашу жељу да ђаци добију боље услове подржао је и министар просвјете и културе РС Дане Малешевић који је обезбиједио 6.000 марака - истакао је Мирковић.

Мирковић је рекао да је подрум оштећен током катастрофалних поплава које су погодиле Семберију.

- У подрумским просторијама се сада налази клуб за ђаке гдје могу несметано да спроводе ваннаставне активности. Осим тога, срушили смо шупе у школском дворишту које су због дотрајалости представљале опасност за ђаке - рекао је он.

Додао је да је у плану да буде направљена и надстрешница како дјеца и њихови родитељи не би киснули.

Мирковић је рекао да је урађено и више него што су очекивали, али да на овоме неће стати већ ће наставити радове.

- Жеља ми је да од ове школе направим лијеп кутак у који ће дјеца радо долазити и на добром смо путу да то учинимо. Посебну захвалност дугујем нашим домарима који су завршили већину послова, па смо и на томе доста уштедјели - казао је он.

Основна школа "Свети Сава" има 1.263 ђака, а недавно је завршен и упис првачића, тако да ће од сљедеће школске године ову школу у Бијељини и Батковићу похађати 160 првачића.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана