Obnavlja se stara zgrada Gimnazije

Nenad Simić
Obnavlja se stara zgrada Gimnazije

DERVENTA - Sanacija zgrade stare Gimnazije u Derventi, u koju će biti uloženo 970.000 maraka, je počela, potvrdio je zamjenik načelnika opštine Derventa Igor Žunić.

- U septembru prošle godine Savjet za razvoj Republike Srpske donio je odluku o finansiranju ovog projekta čija je ukupna vrijednosti 970.000 maraka. Vlada Republike Srpske obezbijedila je 870.000 maraka, a opština Derventa 100.000 maraka - naglasio je Žunić.

On je istakao da će se sanacijom zgrade Gimnazije riješiti problem smještaja derventskog odjeljenja Učiteljskog studija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Dodao je da će se ovim stvoriti i mogućnost otvaranja novih smjerova fakulteta, u zavisnosti od potreba za određenim kadrom na tom području.

Do sada su se nastava i ispiti na Učiteljskom studiju u Derventi odvijali u prostorijama Osnovne škole "Nikola Tesla".

Nakon obnove stare zgrade Gimnazije, obogatiće se i prostor gdje se nalazi Gimnazija sa tehničkih školama i Stručne škole za radnička zanimanja.

Radove izvodi firma "Extra-R " iz Dervente, a radnici već uklanjaju ostatke krovne konstrukciju i drugih obrušenih dijelova zgrade.

Sport

Na lokaciji stare Gimnazije nalaze se i sportske dvorane u Derventi i stadion Fudbalskog kluba "Tekstilac" iz Dervente. Sanacija će omogućiti bogatiji i sadržajni sportski život učenika i studenata svih školskih ustanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana