Obilježena godišnjica tragičnog požara u Domu kulture u Gradišci

M. V.
Obilježena godišnjica tragičnog požara u Domu kulture u Gradišci

Gradiška - Služenjem pomena i polaganjem vijenaca i cvijeća ispred Kulturnog centra u Gradišci juče je obilježeno 12 godina od požara u Domu kulture „Veljko Čubrilović“ u kojem su poginule tri radnice preduzeća „Simpo-SIK“ Dijana Ećimović, Gordana Ždero i Biljana Plotan-Šešum.

Osim rodbine, prijatelja i brojnih građana, vijenac je položio i načelnik Gradiške Zoran Adžić, zamjenik načelnika Ognjen Žmirić, predsjednik Skupštine opštine Milenko Pavlović i direktor Kulturnog centra Željko Blagojević.

Adžić je istakao da obilježavanje godišnjice tragičnog požara u Domu kulture u Gradišci treba da bude opomena svima da budu ozbiljni i odgovorni u vezi sa svim javnim objektima i pitanjem bezbjednosti svih građana kako na prostoru opštine Gradiška tako i Republike Srpske.

Direktor preduzeća „Simpo- SIK“ za BiH Jovo Plotan rekao je da je od stravičnog požara prošlo 12 godina, ali da u srcima članova porodica stradalih, njihovih kolega i prijatelja tuga i bol ne prolaze i dok žive oni će to nositi.

U nekadašnjem Domu kulture „Veljko Čubrilović“ 16. novembra 2005. godine, zbog neispravnih elektroinstalacija izbio je požar u kojem su poginule tri radnice preduzeća „Simpo-SIK“, dok se iskakanjem sa drugog sprata sigurne smrti spasio Živko Šukalo.

Nekoliko godina kasnije na temeljima izgorjelog Doma kulture izgrađen je Kulturni centar Gradiška, jedno od najljepših zdanja kulture u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana