Obilježavanje Dana i krsne slave opštine Srbac

D. J.
Obilježavanje Dana i krsne slave opštine Srbac

Srbac - Srpski pravoslavni manastir Osovica nagrađen je Poveljom opštine Srbac, najvišim opštinskim priznanjem, za doprinos sabornosti srpskog naroda i širenju svete pravoslavne vjere.

Dodjela nagrada i priznanja zaslužnim organizacijama i pojedincima održana je na svečanoj akademiji u Domu kulture u okviru obilježavanja Dana i krsne slave opštine Srbac Pokrova presvete Bogorodice.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević podsjetio je da su opštinska priznanja uručena nakon pauze od dvije godine jer lokalni parlament zbog skupštinske blokade nije mogao razmatrati prispjele prijedloge.

Obilježavanje je proteklog vikenda nastavljeno litijom u kojoj je učestvovalo više hiljada građana, a prvi put je organizovan kulturni program na gradskom trgu. Položeno je i cvijeće na centralno spomen-obilježje u znak sjećanja na borce stradale u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

U okviru proslave otvorena je i izložba radova sa ovogodišnje bardačke kolonije, a 12 likovnih umjetnika iz nekoliko zemalja uspjeli su se ujediniti oko jedne zajedničke stvari, a to je apel protiv uništavanja prirode u Bardači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana