Обиљежавање Дана и крсне славе општине Србац

Д. Ј.
Обиљежавање Дана и крсне славе општине Србац

Србац - Српски православни манастир Осовица награђен је Повељом општине Србац, највишим општинским признањем, за допринос саборности српског народа и ширењу свете православне вјере.

Додјела награда и признања заслужним организацијама и појединцима одржана је на свечаној академији у Дому културе у оквиру обиљежавања Дана и крсне славе општине Србац Покрова пресвете Богородице.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић подсјетио је да су општинска признања уручена након паузе од двије године јер локални парламент због скупштинске блокаде није могао разматрати приспјеле приједлоге.

Обиљежавање је протеклог викенда настављено литијом у којој је учествовало више хиљада грађана, а први пут је организован културни програм на градском тргу. Положено је и цвијеће на централно спомен-обиљежје у знак сјећања на борце страдале у Одбрамбено-отаџбинском рату.

У оквиру прославе отворена је и изложба радова са овогодишње бардачке колоније, а 12 ликовних умјетника из неколико земаља успјели су се ујединити око једне заједничке ствари, а то је апел против уништавања природе у Бардачи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана