Нови снијег отежава саобраћај

Срна
Нови снијег отежава саобраћај

Бањалука - На подручју Мркоњић Града, на романијске регије и доњег Подриња јак вјетар наноси снијег на коловоз, док је на већини осталих путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај отежан због нових сњежних падавина, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На магистралном путу од Сарајева до Рогатице преко Романије обавезна је употреба ланаца за теретна возила са приколицом и за шлепере.

На подручју ФБиХ саобраћај је отежан на путним правцима Сарајево-Тузла, Сарајево-Коњиц, Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље, Бугојно-Нови Травник, Травник-Доњи Вакуф, Кључ-Бихаћ, Ливно-Дрвар-Босански Петровац, Ливно-Гламоч-Мркоњић Град и Купрес-Шујица.

Додатне потешкоће у југозападним крајевима ствара јак вјетар који мјестимично формира сњежне наносе.

Због ниске температуре ваздуха могућа је поледица, посебно у планинским предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима.

Дежурне екипе предузећа за путеве су на терену и врше чишћење и посипање, али ниска температура успорава њихово дјеловање.

На дионицама у усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одрона.

Из АМС-а апелују да се вози максимално опрезно и да се на пут не креће без зимске опреме.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну саобраћај се на магистралном путу Приједорска петља-Клашнице и преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила преко тог дијела не саобраћају.

На ауто-путу “9. јануар” Бањалука-Добој на петљи “Маховљани” измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на ауто-путу Бањалука-Градишка због изградње наплатне станице “Чатрња”.

Режим вожње измијењен је на магистралним путним правцима Челинац-Котор Варош због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, те Бањалука-Српске Топлице на дијелу од “Космоса” до Нуле, од Ребровца према Челинцу, Крупа на Врбасу-Бочац, те на регионалном путном правцу Дервиши-Клашнице у улицама Пут српских бранилаца и 16. Крајишке бригаде.

Саобраћај је обустављен на регионалном путном правцу Моштаница-Козарска Дубица због санације моста преко ријеке Моштанице, док ће на регионалном путном правцу Обудовац-Лончари долазити до измјене у одвијању саобраћаја због изградње пјешачке стазе.

У Бијељини је завршена изградња канализације на дијелу магистралног пута који пролази кроз град, али се саобраћај теретних возила и даље одвија искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча успорено је саобраћа на локалитету Сијерачке Стијене због санације клизишта, као и на регионалном путу Братунац-Дрињача.

Клизишта су успорила саобраћај и на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Аубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, док је на регионалном путу Лопаре-Прибој на снази обустава саобраћаја за теретна возила и аутобусе, који су преусмјерени на алтернативне путне правце.

У Бањалуци је у току изградња кружне раскрснице због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу од пијаце према Ребровцу.

На подручју ФБиХ због предстојећег Божића данас од поднева до сутра до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја.

Због санације тунела Врандук два и два моста на магистралном путу Зеница-Немила возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

На регионалном путу Михаљи-Блидиње у Херцеговини обустављен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази три и по тоне.

На граничном прелазу Брод јутрос је појачан промет возила на излазу из БиХ према Хрватској, док на осталим граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана