Novi mural uljepšavaće Kozarsku Dubicu

S. Đ.
Novi mural uljepšavaće Kozarsku Dubicu

Kozarska Dubica - Neugledno začelje opštinske zgrade u Kozarskoj Dubici uskoro će dobiti ljepši izgled zahvaljujući devetnaestogodišnjem umjetniku Georgiju Đukanoviću, koji preko čitavog zida oslikava mural.

Obrisi murala, koji prema riječima autora neće imati ime, već se naziru, a u njegovo oslikavanje biće utrošeno oko 30 litara boje.

- Ovaj mural je školski projekat iz grafičkog dizajna u koji ću uložiti više od stotinu sati rada. Odlučio sam da to bude mural koji ću uraditi u svom gradu - kazao je ovaj mladi umjetnik.

U centralnom dijelu murala biće naslikane ruke koje se dotiču prstima, motiv sličan onom na Mikelanđelovoj fresci “Stvaranje Adama” u Sikstinskoj kapeli u Vatikanu, ali autor ne želi da otkriva da li mu je ta slika bila inspiracija. Osim toga, na muralu će biti ispisana riječ “Love”, što na engleskom jeziku znači ljubav.

- Motiv murala je neutralan, ali šalje univerzalnu poruku ljubavi - kaže Đukanović.

Prvi mural Đukanović je izradio sa kolegom iz Amerike, sa kojim je u švedskom gradu Boros, u kojem živi, oslikao zid dugačak 90 i visok 12 metara. Đukanović je rođen u Prijedoru, ali je dugo živio u Kozarskoj Dubici. Posljednje četiri godine živi i školuje se u Švedskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana