Нови гранични прелаз биће од великог значаја за општину Градишка

Срна
Нови гранични прелаз биће од великог значаја за општину Градишка

Градишка - Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да са новим граничним прелазом и царинским терминалом, који треба да буде изграђен до краја марта, Градишка има велику перспективу у привредном и индустријском развоју.

"Овај гранични прелаз је значајан за грађане Градишке јер неће бити великих гужви у граду, а и путници ће избјећи заморне гужве и чекања на граници", рекао је Аџић.


Он је додао да је општина Градишка у близини новог граничног прелаза планирала изградњу привредне зоне "Лиман", која ће бити од интереса за Градишку, али и Републику Српску и БиХ.

Аџић и директор Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ Миро Џакула посјетили су данас градилиште новог граничног прелаза и царинског терминала и изразили задовољство динамиком извођења радова.

Џакула је истакао да ће након завршетка радова гранични прелаз и царински терминал бити савремени објекат површине 110.000 метара кавдратних.

Шеф Одсјека за управљање и одржавање објеката Управе граничних прелаза УИО БиХ Дубравко Рудић навео је да ће нови гранични прелаз у Градишци бити оно чемо тежи УИО БиХ - да царинска испостава и прелаз буду на једном мјесту, на коме ће бити завршаване све процедуре.

"Царинска испостава имаће све инспекцијске службе и један од најсавременијих објеката ветеринарске инспекције, гдје је предвиђен карантин за живу стоку и остали потребни садржаји", додао је Рудић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана