Нови директор зворничке болнице сједа у фотељу

Д. С.
Нови директор зворничке болнице сједа у фотељу

Зворник - Дужност директора болнице Зворник Милорад Дрљевић данас би требало да преда Јовану Окуку, кога је на ову функцију као вршиоца дужности именовала Влада РС.

Влада је прошле седмице донијела одлуку о смјени Дрљевића, а као разлог су навели поремећене међуљудске односе у овој здравственој установи.

У рјешењу за смјену које је Дрљевић јуче добио, као разлог су наведене неисплаћене обавезе за четири мјесеца из прошле године, док се лоши међуљудски односи у овој установи не помињу. Те неизмирене обавезе, каже, нису ништа у односу на оне у другим болницама у РС.

- Засад се враћам на своје старо радно мјесто гастроентеролога. У овој установи ћу бити све док имам подршку својих колега - рекао је Дрљевић.

Додао је да ће највјероватније покренути спор како би заштитио своја права.

Љекари и остали радници болнице Зорник су протеклих дана организовали мирне протесте захтијевајући опозив смјене Дрљевића. Позвали су и ресорног министра да дође у болницу и упозна се са, како кажу, правим стањем.

Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић је поручио да неће посјетити болницу, те додао да радници не могу да одређују ко ће бити директор.

Богданић је послије сједнице Владе прошле седмице рекао да је Дрљевић добро водио болницу до уназад неколико мјесеци, када је очигледно из неког разлога дошло до поремећених међуљудских односа, због чега је одређени број радника напустио ову здравствену установу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана