Нови бубрег нада за бољи живот Рогатичанина Синише Драшковића

С. М.
Нови бубрег нада за бољи живот Рогатичанина Синише Драшковића

Рогатица - У истинитост народне изреке: “Док си здрав и вода ти је слатка, а кад болест дође ништа није тако” увјерио се и Рогатичанин Синиша Драшковић (53), којем су бубрези потпуно отказали и једини спас је трансплантација.

Због болести бубрега од августа прошле године је на дијализи, на коју иде три дана седмично у 60 километара удаљену фочанску болницу.

Прве симптоме болести за коју се сумња да је дошла као посљедица преболоване мишије грознице, коју је зарадио као војник током посљедњег рата, осјетио је у 2012. години.

- Користио сам све што су ми љекари преписивали, па и оно што је било у домену народне медицине. На моју несрећу нисам успио да зауставим напредовање болести и бубрези су се нагло сушили, а ја дошао до дијализе и закључка нефролога да је, док су још здрави остали витални органи, неопходна кадаверична трансплантација и уградња здравог, донираног бубрега - прича Драшковић.

Брзо је утврђено да нико из породице не може да му донира бубрег и препорука је да иде по бубрег у Италију, за шта је потребно 65.000 евра. И ту почиње нова мора Синише и његове породице, уз питање како обезбиједити толики новац.

Драшковићи имају посластичарницу, а прављење и продаја колача није довољна ни за егзистенцију породице у којој је незапослена супруга и два сина студента. Због свега, прича Синиша, борац прве категорије из посљедњег рата, нада се у помоћ људи добре воље.

- Имам подршку од Општинске борачке организације, мојих ратних другова и пријатеља. Наишао сам и на разумијевање начелника општине, који је обећао да ће подржати све акције да дођем до потребног новца за трансплантацију у Падови - каже Драшковић.

Текући рачуни

За прикупљање помоћи у вези са лијечењем Синише Драшковића већ су отворени текући рачуни. Помоћ у домаћој валути може бити уплаћивана на текући рачун број: 562-012-81508577-21 код БНЛ банке, а у девизама на рачун: Синиша Драшковић ИБАН БА 395620128150859176 SWIFT BIC: RAZBBA 22.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана