Novi Grad: Nema nastave u šest područnih odjeljenja

Novi Grad: Nema nastave u šest područnih odjeljenja 26.02.2018 10:59 | Srna

Novi Grad - Zbog aktuelnih vremenskih prilika danas nema nastave u nekoliko područnih odjeljenja osnovnih škola u Novom Gradu.

Nastave nema u područnim odjeljenjima Osnovne škole "Sveti Sava" u Rašću i Maloj Novskoj Rujiškoj.


U Osnovnoj školi "Dragan Vujanović" Svodna danas nastave nema u područnim odjeljenjima Radomirovac, Sokolište i Prusci.

U Osnovnoj školi "Branko Ćopić" Donji Agići, nastave neće biti u područnom odjeljenju Agića Brdo.

Direktor Gimnazije "Petar Kočić" Novi Grad Zoran Marić kaže da su zbog nemogućnosti optimalnog zagrijavanja učionica časovi danas skraćeni na 30 minuta.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Zoran Mijatović kaže da će i danas mehanizacija biti angažovana na lokalnim putevima u višim predjelima gdje nisu očišćeni putevi.

"Juče je ponovo posuta so na gradskim i ulicama u prigradskim naseljima. Pratimo situaciju i učinićemo sve da se obezbijedi prohodnost puteva", rekao je on.

U opštini Krupa na Uni od petka nastave nema u centralnoj školi i područnim odjeljenjima Osnovne škole "Branko Ćopić".

Načelnik opštine Mladen Kljajić kaže da će do daljeg u opštinskoj administraciji dežurati radnici koji ne putuju do posla.

On je rekao da je juče mašina koju je opštini Krupa na Uni obezbijedilo Šumsko gazdinstvo Prijedor radila na proširenju očišćenog dijela kolovoza na lokalnim putevima u Hašanima , Srednjem Duboviku i prema Velikom Duboviki.

"Danas će se raditi u Osretku i Buševiću koliko bude moguće zbog niskih temperatura", rekao je on.

U opštinama Novi Grad i Krupa na Uni nema problema u snabdijevanju potrošača vodom a nije bilo većih problema u snabdijevanju električnom energijom.

Temperatura vazduha u Novom Gradu jutros je iznosila minus 10 stepeni Celzijusovih. Visina snijega u višim predjelima u Novom Gradu je 50 centimetara, a u Krupi na Uni oko jedan metar.

Zbog snijega skraćene su lokalne autobuske linije za Kršlje do Drenika, za Bušević do Blatne, za Devetake do Lajšića.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica