Novac za sanaciju nakon eksplozije u Rafineriji nafte čim dostave račune

D. O.
Novac za sanaciju nakon eksplozije u Rafineriji nafte čim dostave račune

Brod - Mještani Broda kojima su prošle godine prilikom eksplozije u Rafineriji nafte oštećeni objekti, treba da opštinskoj upravi dostave brojeve svojih tekućih bankovnih računa, kako bi im bio uplaćen novac za sanaciju štete.

Obavještenje o tome istaknuto je na zvaničnom internet sajtu opštine Brod. Pristiglu dokumentaciju će, kako navode, pregledati njihova Komisija za procjenu štete i na osnovu nje napraviti spisak vlasnika oštećenih objekata. Taj spisak biće proslijeđen Rafineriji nafte, koja će im potom uplatiti novac. Načelnik Broda Ilija Jovičić kaže da je riječ o manjim oštećenjima na objektima koji se nalaze u okolini Rafinerije.

Jedan broj mještana je, kako navodi Jovičić, odmah nakon eksplozije i dostavio brojeve svojih bankovnih računa, ali ima dosta onih koji to još uvijek nisu učinili, pa im zato nije moguće ni uplatiti novac za sanaciju.

- Ukupna šteta iznosi oko 20.000 maraka. To i nije neka velika suma. Štetu su realno procijenili naši stručnjaci adekvatni za ovu oblast i usaglasili je sa vlasnicima objekata - rekao je Jovičić.

Eksplozija u brodskoj rafineriji desila se 9. oktobra prošle godine oko 21.30 časova. U njoj je stradao Ljubo Patković (31), radnik te kompanije, a devet njegovih kolega je povrijeđeno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana