Новац за санацију након експлозије у Рафинерији нафте чим доставе рачуне

Д. О.
Новац за санацију након експлозије у Рафинерији нафте чим доставе рачуне

Брод - Мјештани Брода којима су прошле године приликом експлозије у Рафинерији нафте оштећени објекти, треба да општинској управи доставе бројеве својих текућих банковних рачуна, како би им био уплаћен новац за санацију штете.

Обавјештење о томе истакнуто је на званичном интернет сајту општине Брод. Пристиглу документацију ће, како наводе, прегледати њихова Комисија за процјену штете и на основу ње направити списак власника оштећених објеката. Тај списак биће прослијеђен Рафинерији нафте, која ће им потом уплатити новац. Начелник Брода Илија Јовичић каже да је ријеч о мањим оштећењима на објектима који се налазе у околини Рафинерије.

Један број мјештана је, како наводи Јовичић, одмах након експлозије и доставио бројеве својих банковних рачуна, али има доста оних који то још увијек нису учинили, па им зато није могуће ни уплатити новац за санацију.

- Укупна штета износи око 20.000 марака. То и није нека велика сума. Штету су реално процијенили наши стручњаци адекватни за ову област и усагласили је са власницима објеката - рекао је Јовичић.

Експлозија у бродској рафинерији десила се 9. октобра прошле године око 21.30 часова. У њој је страдао Љубо Патковић (31), радник те компаније, а девет његових колега је повријеђено.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана