Новац за операцију завршио код начелника

Жељка Домазет
Новац за операцију завршио код начелника

Источно Сарајево - Иако су се одборници у Источном Старом Граду одрекли дијела својих паушала да би ми помогли да одем на операцију, начелник општине Бојо Гашановић није уплатио тај новац на мој жиро рачун, него га је узео себи.

Ово је за "Глас Српске" рекао Љубо Тадић (36) са Вучије Луке у општини Источни Стари Град, који је огорчен јер безуспјешно покушава да дође до 25.000 марака, колико му је још неопходно за трансплантацију бубрега у Француској.

- Одборници општине Источни Стари Град донијели су одлуку да се одричу 100 марака паушала, а начелник Бојо Гашановић се хвалио по локалним медијима да ће сам донирати 1.000 марака, иако то није учинио - тврди Тадић.

Каже да су сви одборници са којима је контактирао казали да су се одрекли свог децембарског паушала и да је новац већ одавно требало да буде на његовом жиро рачуну.

- Провјерио сам неколико пута у банци да ли су општина Источни Стари Град и Гашановић уплатили новац. Имам све изводе, али тог новца нема. Изгледа да је новац за моју операцију завршио код Гашановића - рекао је Тадић.

Додао је да се за помоћ обраћао и другим начелницима источносарајевских општина и градоначелнику града Источно Сарајево Винку Радовановићу, али да помоћи нема.

Једино му је, вели, одговорио Радовановић, који је у писму навео да "нема намјенских средстава за ову врсту издвајања, те да стога не може уплатити тражени новац".

- Други се нису удостојили ни да ми одговоре - рекао је Тадић.

Тадић три пута седмично иде на дијализу у Клинички центар у Источном Сарајеву и нада се да ће ипак успјети да сакупи неопходан новац да би могао да оде на операцију у Француску.

Начелник Бојо Гашановић тврди да је новац за лијечење Тадића уплаћен на његов жиро рачун.

- То је нека грешка. Не знам тачно када је новац уплаћен, али знам да је одлука донесена. Све то морам провјерити, јер се добро сјећам да је од 11 одборника, колико их има у општини, њих девет прихватило да се одрекне 100 марака паушала - рекао је Гашановић.

Тадић ипак не губи наду у хуманост и вјерује да за многе људе то није само ријеч. Нагласио је да су многи то већ показали прикупивши у разним акцијама 55.000 марака.

- Још ми је неопходно 25.000 марака да бих могао да обавим трансплантацију и добијем бубрег. Због тога сам се обрадовао када сам чуо да су начелник и општинари спремни да ми помогну - рекао је Тадић, чија срећа је кратко трајала.

Неуспјешна операција

- Једну сам неуспјешну операцију већ имао у Клиничком центру у Београду прије годину и по. Донатор бубрега био је мој брат, али не знам из којих разлога операција није успјела, јер су љекари констатовали да постоји стоодстотна подударност - рекао Тадић.

Жиро рачун

Сви људи добре воље који желе да помогну могу да уплате новац на жиро рачун Љубо Тадић бр. 552115-35097835-49 Хипо Алпе Адрија банка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана