Нова тровања гљивама у Српској

nezavisne.com
Нова тровања гљивама у Српској

Бањалука - Још три пацијента због тровања гљивама су и даље на лијечењу на Универзитетском клиничком центру РС, а њих 28 је пуштено на кућно лијечење.

Наиме, са подручја Бањалуке, Лакташа, Градишке, Челинца, Прњавора, Козарске Дубице и Приједора укупно је био хоспитализован 31 пацијент у УКЦ РС због тровања гљивама, 27 пацијената у периоду од 23. до 28. септембра, док су четири нова случаја касније забиљежена.

Како наводе из УКЦ РС, доб најмлађег пацијента који је био хоспитализован је осам, а најстаријег 76 година. "Од поменутог броја пацијената, шест је било животно угрожено и били су хоспитализовани у Клиници за интензивну медицину за нехируршке гране.

Ови пацијенти су се опоравили и премјештени су у Клинику за инфективне болести УКЦ РС", наводи Пеђа Ковачевић, начелник Клинике интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ РС.

Према ријечима Антоније Верхаз, начелнице Клинике за инфективне болести УКЦ РС, у овом тренутку су у овој клиници хоспитализована три пацијента, а њихово здравствено стање је тренутно стабилно, те због даљег лијечења и праћења остају у болничким собама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана