Nova oprema i popravke za bolje uslove učenika u Srebrenici i Skelanima

K. Ć.
Nova oprema i popravke za bolje uslove učenika u Srebrenici i Skelanima

Srebrenica - Među 30 škola, koje su dobile po 20.000 KM pomoći iz budžeta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, nalaze se i "Prva osnovna škola" u Srebrenici i Osnovna škola "Kosta Todorović" iz Skelana, koje će dobijeni novac iskoristiti za opremanje učionica i popravke, čime će znatno biti poboljšani uslovi za đake.

Direktorica škole "Kosta Todorović" Sanja Moćević izjavila je da će novac, koji je već uplaćen na račun škole, iskoristiti za nabavku računara i prateće opreme za informatički kabinet, te za sanaciju prilaza školi i ulaznih stepenica koje su u lošem stanju.

- Mi smo ranije pripremili i dostavili projekte - pojasnila je Moćevićeva, ističući da je raspisan javni poziv za izbor ponuđača za nabavku računarske opreme i izvođača radova za sanaciju prilaza i stepeništa.

U "Prvoj osnovnoj školi" novac dobijen iz kabineta predsjednika RS planirali su da utroše u opremanje učionica, te za popravke u školskim objektima, jer ova ustanova osim centralne škole ima još sedam područnih škola čije održavanje iziskuje znatne troškove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana