Nova godina veselo dočekana širom Srpske

Srna
Nova godina veselo dočekana širom Srpske

U Službi hitne medicinske službe u Trebinju u novogodišnjoj noći nije bilo vanrednih intervencija, niti javljanja zbog pijanstva, potvrđeno je Srni u ovoj službi.

Obavljena su ukupno 42 pregleda u ambulanti te 21 kućna posjeta.


"To su bili uobičajeni pregledi i uglavnom je riječ o hroničnim pacijentima, sa povišenim krvnim pritiskom i slično", kažu u Službi hitne pomoći.

I za trebinjsku policiju prethodna noć je protekla mirno.

Zabilježena je jedna tuča, jedno narušavanje javnog reda i mira i saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom.

U Vatrogasnoj jedinici kažu da nisu imali posla u protekloj noći. Gasili su samo nekoliko kontejnera, a bilo je i nekoliko lažnih dojava o požarima.

U trebinjskom porodilištu nije bilo poroda.  

Prijedorčani uz muziku i vatromet dočekali Novu 2018.

Uz muziku i tradicionalni vatromet više stotina Prijedorčana dočekalo je Novu godinu na Malom gradskom trgu.
Prijatno vrijeme za novogodišnju noć izmamilo je Prijedorčane na doček na otvorenom, a sve prisutne zabavljao je Beca Fantastik sa bendom.

Gradska uprava Prijedora pobrinula se za besplatno kuvano vino i čaj.

Nakon velikog vatrometa tačno u ponoć, pročitana je novogodišnja čestitka gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića.

"Nova godina je prilika da, želeći jedni drugima dobro, svi zajedno mislimo na svoju porodicu, komšije i naš ljepši Prijedor i zato u to im srećno u novoj 2018. godini", navodi se u čestitki gradonačelnika.

Brojni sugrađani su Novu godinu dočekali u nekom od ugostiteljskih objekata, a najveći dio njih prošlu godinu je ispratio u domovima u porodičnom okruženju, sa rodbinom i prijateljima uz primjetno manju upotrebu pirotehničkih sredstava.

U prijedorskom porodilištu nije bilo novorođenih u protekla 24 časa.

Veseo doček na gradskom trgu u Šamcu

Više od 500 građana Šamca dočekalo je Novu 2018. godinu na gradskom trgu i veselilo se do ranih jutarnjih časova.
Čestitke građanima povodom ulaska u 2018. godinu, uz mnogo sreće i uspjeha na ličnom, porodičnom i poslovnom planu poželio je načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević.

"Opštinska uprava Šamac će učiniti sve što je u njenoj moći da i u narednoj godini naš grad i opština budu lijepo i ugodno mjesto za život", rekao je Milićević.

Veliki broj građana dočekao je Novu godinu u restoranima, hotelu, diskoteci i kafićima, a u ponoć su se pridružili građanima da uz vatromet i kuvano vino i dočekaju Novu godinu.

Na trgu je, u organizaciji opštine i Turističke organizacije, bila organizovana šestodnevna manifestacija "Zimska čarolija na Ušću" u okviru koje se građanima predstavilo niz kulturno-umjetničkih društava, djeca iz obdaništa "Radost", satirično pozorište "Bibac", plesni klub "Princes" i drugi, a mali preduzetnici i udruženja predstavili su ručne radove.

Mladi u Bratuncu slavili u kafićima

 Najveći broj stanovnika Bratunca dočekao je Novu 2018. godinu kod kuće u krugu porodice i prijatelja, dok su mladi slavili u kafićima, salonima i diskotekama jer ni ove godine nije bilo organizovanog dočeka na gradskom trgu.
Za razliku od nekoliko prethodnih godina kada se, osim u kafićima, novogodišnji doček organizovao u samo nekoliko polupraznih restorana, sinoć je veliki broj restorana i kafana organizovao novogodišnje slavlje.

Gotovo svi lokali bili su popunjeni sredovječnim osobama i starijom populacijom iz ove varošice koji su se veselili do pred zoru, uz prihvatljive cijene usluga.

Prema riječima nekoliko ugostitelja, ovogodišnji novogodišnji doček u Bratuncu nagovještava porast standard građana, jer su imali više gostiju nego prethodnih godina i zabilježili su dobar promet u novogodišnjoj noći.

U nekoliko ugostiteljskih objekata slavilo se uz muziku uživo, a iz svih se čula pjesma do zore.

Iako nije bilo organizovanog dočeka, mladi su prema tradiciji nakon ponoći izašli iz obližnjih kafića poigrali kolo i priredili vatromet na gradskom trgu.

Rezervacije u ugostiteljskim objektima koštale su od 10 do 40 KM zavisno šta je bilo uračunato u ponudu, te od kategorije objekta.

Neki stanovnici Bratunca i ove godine novogodišnju noć proveli su u zimskim centrima i većim gradovima Srbije i Republike Srpske.

Novogodišnjem slavlju u Bratuncu je, prema tradiciji, prisustvovao veći broj mladih iz susjedne opštine Srebrenica, kao i opštine Ljubovija u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana