Нова година весело дочекана широм Српске

Срна
Нова година весело дочекана широм Српске

У Служби хитне медицинске службе у Требињу у новогодишњој ноћи није било ванредних интервенција, нити јављања због пијанства, потврђено је Срни у овој служби.

Обављена су укупно 42 прегледа у амбуланти те 21 кућна посјета.


"То су били уобичајени прегледи и углавном је ријеч о хроничним пацијентима, са повишеним крвним притиском и слично", кажу у Служби хитне помоћи.

И за требињску полицију претходна ноћ је протекла мирно.

Забиљежена је једна туча, једно нарушавање јавног реда и мира и саобраћајна незгода са материјалном штетом.

У Ватрогасној јединици кажу да нису имали посла у протеклој ноћи. Гасили су само неколико контејнера, а било је и неколико лажних дојава о пожарима.

У требињском породилишту није било порода.  

Приједорчани уз музику и ватромет дочекали Нову 2018.

Уз музику и традиционални ватромет више стотина Приједорчана дочекало је Нову годину на Малом градском тргу.
Пријатно вријеме за новогодишњу ноћ измамило је Приједорчане на дочек на отвореном, а све присутне забављао је Беца Фантастик са бендом.

Градска управа Приједора побринула се за бесплатно кувано вино и чај.

Након великог ватромета тачно у поноћ, прочитана је новогодишња честитка градоначелника Приједора Миленка Ђаковића.

"Нова година је прилика да, желећи једни другима добро, сви заједно мислимо на своју породицу, комшије и наш љепши Приједор и зато у то им срећно у новој 2018. години", наводи се у честитки градоначелника.

Бројни суграђани су Нову годину дочекали у неком од угоститељских објеката, а највећи дио њих прошлу годину је испратио у домовима у породичном окружењу, са родбином и пријатељима уз примјетно мању употребу пиротехничких средстава.

У приједорском породилишту није било новорођених у протекла 24 часа.

Весео дочек на градском тргу у Шамцу

Више од 500 грађана Шамца дочекало је Нову 2018. годину на градском тргу и веселило се до раних јутарњих часова.
Честитке грађанима поводом уласка у 2018. годину, уз много среће и успјеха на личном, породичном и пословном плану пожелио је начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић.

"Општинска управа Шамац ће учинити све што је у њеној моћи да и у наредној години наш град и општина буду лијепо и угодно мјесто за живот", рекао је Милићевић.

Велики број грађана дочекао је Нову годину у ресторанима, хотелу, дискотеци и кафићима, а у поноћ су се придружили грађанима да уз ватромет и кувано вино и дочекају Нову годину.

На тргу је, у организацији општине и Туристичке организације, била организована шестодневна манифестација "Зимска чаролија на Ушћу" у оквиру које се грађанима представило низ културно-умјетничких друштава, дјеца из обданишта "Радост", сатирично позориште "Бибац", плесни клуб "Принцес" и други, а мали предузетници и удружења представили су ручне радове.

Млади у Братунцу славили у кафићима

 Највећи број становника Братунца дочекао је Нову 2018. годину код куће у кругу породице и пријатеља, док су млади славили у кафићима, салонима и дискотекама јер ни ове године није било организованог дочека на градском тргу.
За разлику од неколико претходних година када се, осим у кафићима, новогодишњи дочек организовао у само неколико полупразних ресторана, синоћ је велики број ресторана и кафана организовао новогодишње славље.

Готово сви локали били су попуњени средовјечним особама и старијом популацијом из ове варошице који су се веселили до пред зору, уз прихватљиве цијене услуга.

Према ријечима неколико угоститеља, овогодишњи новогодишњи дочек у Братунцу наговјештава пораст стандард грађана, јер су имали више гостију него претходних година и забиљежили су добар промет у новогодишњој ноћи.

У неколико угоститељских објеката славило се уз музику уживо, а из свих се чула пјесма до зоре.

Иако није било организованог дочека, млади су према традицији након поноћи изашли из оближњих кафића поиграли коло и приредили ватромет на градском тргу.

Резервације у угоститељским објектима коштале су од 10 до 40 КМ зависно шта је било урачунато у понуду, те од категорије објекта.

Неки становници Братунца и ове године новогодишњу ноћ провели су у зимским центрима и већим градовима Србије и Републике Српске.

Новогодишњем слављу у Братунцу је, према традицији, присуствовао већи број младих из сусједне општине Сребреница, као и општине Љубовија у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана