Нова цијена воде у Дервенти 1,03 КМ по кубику

Срна
Нова цијена воде у Дервенти 1,03 КМ по кубику

Дервента - Скупштина општине Дервента дала је сагласност на одлуку о утврђивању цијене комуналних услуга, према којој ће домаћинства у граду чија се потрошња евидентира преко водомјера, умјесто досадашњих 0,78 КМ воду убудуће плаћати 1,03 КМ, колико и сеоска домаћинства која су раније плаћала једну КМ по метру кубном.

Према новом цјеновнику који је Скупштини општине доставио дервентски "Комуналац", цијена воде за правна лица и предузећа износиће 1,90 КМ, умјесто досадашњих 1,98 КМ, док ће цијена воде за пуњење јавних базена умјесто једне КМ износити 1,20 КМ.

Начелник општине Милорад Симић изјавио је новинарима да "није ријеч о поскупљењу комуналних услуга, већ о усклађивању" и да је "до сада цјеновник био најнижи у окружењу".

"Као начелник самостално сам могао дати сагласност на усклађивање цијене комуналних услуга, али то нисам учино и о томе одлучују одборници по новом закону", додао је Симић.

Директор предузећа "Комуналац" Гроздан Ружичић је рекао да се овом корекцијом цијена обезбјеђују средства за отплату кредита КФВ банке.

Потпредсједник Скупштине Славен Гојковић изјавио је новинарима да ће по новом Статуту, који је данас усвојен, убудуће као датуми из историје општине Дервента бити обиљежавани 19. април-Дан ослобођења општине у Другом свјетском рату и 4. јул - Дан ослобођења општине у одбрамбено-отаџбинском рату.

Једногласно и без расправе подржан је извјештај о раду начелника општине и раду општинске управе за прошлчу годину.

Одборници су подржали именовање Боривоја Голубовића за начелника Одјељења за општу управу и Драгана Пајића за вршиоца дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.

Одборници су подржали и остале тачке дневног реда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана