Nova Romanija na dobošu

Ž. K.
Nova Romanija na dobošu

Banjaluka - Vlada RS je odlučila da proda 70,46 odsto državnog kapitala u firmi "Nova Romanija" iz Sokoca nakon više bezuspješnih pokušaja njenog oživljavanja.

Investiciono-razvojna banka (IRB) RS, koja putem svojih fondova upravlja državnim kapitalom, objavila je javni poziv investitorima da dostave ponudu za preuzimanje većinskog vlasničkog paketa u "Novoj Romaniji". Pravo učešća na tenderu imaju domaća i strana fizička i pravna lica ili više lica koja mogu zajedno učestvovati i u tom slučaju solidarno odgovarati za ugovorne obaveze.

- Elementi za vrednovanje ponuda biće prodajna cijena, investicije i plan zapošljavanja. Ponude se podnose neposredno IRB-u RS najkasnije do 18. jula, a ponuđač je obavezan da garantuje iznosom od 200.000 KM - navedeno je u javnom pozivu.

Vlada RS postala je u januaru 2008. godine vlasnik nekadašnje "Romanije" kupivši je u stečajnom postupku za 5,56 miliona KM. Firma je nedugo zatim preimenovana u "Nova Romanija". Pokretanje proizvodnje pokušano je sa strateškim partnerom iz Italije, ali je on poslije pola godine napustio Sokolac i iza sebe ostavio dugove i neisplaćene plate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana