Нова Романија на добошу

Ж. К.
Нова Романија на добошу

Бањалука - Влада РС је одлучила да прода 70,46 одсто државног капитала у фирми "Нова Романија" из Сокоца након више безуспјешних покушаја њеног оживљавања.

Инвестиционо-развојна банка (ИРБ) РС, која путем својих фондова управља државним капиталом, објавила је јавни позив инвеститорима да доставе понуду за преузимање већинског власничког пакета у "Новој Романији". Право учешћа на тендеру имају домаћа и страна физичка и правна лица или више лица која могу заједно учествовати и у том случају солидарно одговарати за уговорне обавезе.

- Елементи за вредновање понуда биће продајна цијена, инвестиције и план запошљавања. Понуде се подносе непосредно ИРБ-у РС најкасније до 18. јула, а понуђач је обавезан да гарантује износом од 200.000 КМ - наведено је у јавном позиву.

Влада РС постала је у јануару 2008. године власник некадашње "Романије" купивши је у стечајном поступку за 5,56 милиона КМ. Фирма је недуго затим преименована у "Нова Романија". Покретање производње покушано је са стратешким партнером из Италије, али је он послије пола године напустио Соколац и иза себе оставио дугове и неисплаћене плате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана