Nikola odlazi na najvažniju utakmicu

Goran Perić
Nikola odlazi na najvažniju utakmicu

Vlasenica - Šesnaestogodišnji Nikola Klještan, vlasenički košarkaš, koji je nakon povrede na treningu prestao da vidi na lijevo oko, zahvaljujući humanim ljudima otputovaće na operaciju u Rusiju.

Nikola, koji već četiri mjeseca muku muči sa gubitkom vida, ponovo ima razloga za zadovoljstvo, jer je za nešto više od mjesec, otkako su "Glas Srpske" i drugi mediji, objavili priču o ovom mladiću, prikupljen novac za njegovu operaciju.

Već u subotu kreće u ruski grad Ufa, gdje bi 11. oktobra trebalo da započne njegovo liječenje na klinici "Aloplant".

Za ovu operaciju, u koju njegovi roditelji polažu velike nade, bilo je potrebno prikupiti 15.000 KM, ne računajući druge moguće troškove. Porodici Klještan su u susret izašli mnogi ljudi velikog srca širom Srpske i vratili nadu da će Nikola ponovo zaigrati košarku.

Nikola kaže da se osjeća odlično i da jedva čeka da krene za Rusiju, nadajući se da će mu se ispuniti jedina želja koju trenutno ima, da liječenje uspije i da mu ljekari vrate vid.

- Želio bih da zahvalim svim ljudima koji su mi pružali podršku i pomagali. Mnoge od njih i ne znam. Sakupili smo dovoljno novca za liječenje i nadam se najboljem - rekao je mladi košarkaš, koji se ovim sportom bavi od desete godine.

Nikola je član najmlađe plejade vlaseničkih košarkaša, koji su svoj talenat već potvrdili na takmičenjima. Posebno je zahvalan treneru Radovanu Perendiću i klubu čiji je član, koji su mu mnogo pomogli. Kaže da su mu ogromna podrška, od nesrećnog događaja, bili porodica, rodbina i prijatelji.

- Svakodnevno su me hrabrili, iako znam da ni njima nije bilo lako zbog onoga što mi se desilo - kaže Nikola.

Nikolina majka Rajka ističe da su se na poziv za pomoć za liječenje njenog sina odazvali brojni donatori.

- Najviše, naravno, iz Vlasenice, ali i iz susjednih opština, pa i cijele Srpske. Moje radne kolege iz Doma zdravlja, omladina, privrednici... Ne mogu da nađem dovoljno dobre riječi da svima zahvalim - ističe Rajka Klještan.

Dodaje da je njen suprug u ratu ostao bez oka.

Trener

Nikolin trener Radovan Perendić za ovog mladića ima samo riječi hvale.

- U 45 godina moje košarkaške i trenerske karijere ovako nešto nije se desilo. Nidžo je dobar i ambiciozan košarkaš, odličan učenik, vrijedan omladinac... Svi smo tu da mu pomognemo - rekao je Perendić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana