Никола одлази на најважнију утакмицу

Горан Перић
Никола одлази на најважнију утакмицу

Власеница - Шеснаестогодишњи Никола Кљештан, власенички кошаркаш, који је након повреде на тренингу престао да види на лијево око, захваљујући хуманим људима отпутоваће на операцију у Русију.

Никола, који већ четири мјесеца муку мучи са губитком вида, поново има разлога за задовољство, јер је за нешто више од мјесец, откако су "Глас Српске" и други медији, објавили причу о овом младићу, прикупљен новац за његову операцију.

Већ у суботу креће у руски град Уфа, гдје би 11. октобра требало да започне његово лијечење на клиници "Алоплант".

За ову операцију, у коју његови родитељи полажу велике наде, било је потребно прикупити 15.000 КМ, не рачунајући друге могуће трошкове. Породици Кљештан су у сусрет изашли многи људи великог срца широм Српске и вратили наду да ће Никола поново заиграти кошарку.

Никола каже да се осјећа одлично и да једва чека да крене за Русију, надајући се да ће му се испунити једина жеља коју тренутно има, да лијечење успије и да му љекари врате вид.

- Желио бих да захвалим свим људима који су ми пружали подршку и помагали. Многе од њих и не знам. Сакупили смо довољно новца за лијечење и надам се најбољем - рекао је млади кошаркаш, који се овим спортом бави од десете године.

Никола је члан најмлађе плејаде власеничких кошаркаша, који су свој таленат већ потврдили на такмичењима. Посебно је захвалан тренеру Радовану Перендићу и клубу чији је члан, који су му много помогли. Каже да су му огромна подршка, од несрећног догађаја, били породица, родбина и пријатељи.

- Свакодневно су ме храбрили, иако знам да ни њима није било лако због онога што ми се десило - каже Никола.

Николина мајка Рајка истиче да су се на позив за помоћ за лијечење њеног сина одазвали бројни донатори.

- Највише, наравно, из Власенице, али и из сусједних општина, па и цијеле Српске. Моје радне колеге из Дома здравља, омладина, привредници... Не могу да нађем довољно добре ријечи да свима захвалим - истиче Рајка Кљештан.

Додаје да је њен супруг у рату остао без ока.

Тренер

Николин тренер Радован Перендић за овог младића има само ријечи хвале.

- У 45 година моје кошаркашке и тренерске каријере овако нешто није се десило. Ниџо је добар и амбициозан кошаркаш, одличан ученик, вриједан омладинац... Сви смо ту да му помогнемо - рекао је Перендић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана