Nikola Dupalo iz Novog Grada biciklom do bratske Grčke

A. J.
Nikola Dupalo iz Novog Grada biciklom do bratske Grčke

Novi Grad - Nikola Dupalo iz Novog Grada, koji je početkom godine oborio evropski Ginisov rekord uradivši nevjerovatnih 32.000 trbušnjaka bez prekida, juče se uhvatio u koštac sa novim izazovom uputivši se biciklom ka dalekoj Grčkoj.

Na put dug 1.300 kilometara krenuo je sa prijateljem i sugrađaninom Nevenom Lajšićem. Uz podvig promovišu svoj grad i Republiku, pa su na majicama ispisali “Novi Grad - Republika Srpska”.

- Idemo do Soluna u znak poštovanja prema grčko-srpskom prijateljstvu i pravoslavnom bratstvu. Nosimo pismo za našu braću Grke, a posebno za pravoslavnog arhimandrita Partenijusa, koji je tokom rata i kasnije mnogo pomagao Srbima u Krajini. Planiramo da odemo i na Svetu goru i posjetimo srpsko vojničko groblje na Zejtinliku - kaže Dupalo.

Bicikle im je obezbijedio vlasnik servisa “Montikotač” iz Prijedora Duško Topić, a voziće se rutom Banjaluka, Bijeljina, Loznica, Valjevo, Kraljevo, Niš, Leskovac, Vranje, Skoplje pa sve do Soluna.

Dupalo je od malih nogu zaljubljenik u ekstremne sportove. Lani je biciklom prešao RS od Novog Grada do Trebinja. Nakon oborenog evropskog rekorda razmišlja o obaranju svjetskog, za koji mu je potrebno 125.000 trbušnjaka u seriji.

- Evropski rekord sam posvetio svom psu Aleksi, zlatnom retriveru - rekao je Dupalo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana