Ни ове године ништа од купања у базену у Рогатици

С. М.
Ни ове године ништа од купања у базену у Рогатици

Рогатица - Једна од капиталних инвестиција у коју су упрте очи, посебно млађих Рогатичана је изградња базена у комплексу Спортско-рекреационог центра “9. јануар”, а ових дана у току је припрема тендера за другу фазу радова.

- У оквиру нове фазе треба да буде опремљена пратећа зграда са машинским дијелом. Ту је и изградња мини-базена за дјецу и непливаче и спољно уређење око великог и малог базена са плажама и другом пратећом инфраструктуром - рекао је начелник општине Милорад Јагодић.

Тендер ће бити расписан наредних дана, али, према ријечима Јагодића, због тендерске процедуре мала је вјероватноћа да ће у базенима бити купања ове године.

Изградња је почела у јуну 2016. године, а за реализацију пројекта општина је требало да обезбиједи 1,5 милиона марака, док је извођач прве фазе радова “Романијапутеви” посао требало да заврши за два мјесеца.

- Требало је да буде изграђен базен димензија 36 са 25 метара и пратећи објекат у коме ће бити машинско постројење за регулисање протока и температуре воде из градског водовода. Међутим, ти радови су приведени крају тек ових дана - казао је Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана