Невријеме уништило викендицу и кров цркве у општини Србац

Дејан Јовичић
Невријеме уништило викендицу и кров цркве у општини Србац

Србац - Мјештани Српца јуче су поправљали кровове и отклањали друге посљедице олујног времена које је у суботу похарало ову општину, а наредних дана ће их обићи комисија која ће процијенити штету.

Осим на објектима, огромна штета проузрокована је и на усјевима, те електро и водоводној мрежи која се већ сада мјери десетинама хиљада марака. Разорни вјетар праћен јаком кишом и градом величине ораха, који је попут снијега забијелио путеве и парцеле, бјеснио је пуних сат.

- Било је страшно јер је изгледало као да је наступио смак свијета. Вјетар је носио црепове, а вода нам је потопила ходник, тако да смо се једва изборили са поплавом - каже мјештанка Наташа Лепир.

Силовит вјетар је открио кровове многих објеката широм општине, а урушио је и једну викендицу која је била у изградњи. До оштећења је дошло и на крову храма Покрова пресвете Богородице у Српцу, а у улици Петра Кочића вјетар је из коријена ишчупао дрво које је пало на сусједно стабло и играоницу.

- Прошли смо без већих посљедица, а могло је све изгледати пуно горе да је дрво пало на сусједну зграду. За сваку похвалу је то што су радници “Комуналца” одмах изашли на терен и уклонили оборено стабло - рекао је један од станара Горан Савановић.

Због обилне кише неколико часова су биле поплављене градске улице и локални путеви широм општине, а причињена је велика штета и на електромрежи, због чега је дио потрошача остао без струје. Дошло је и до прекида у испоруци воде јер је избио квар на главном цјевоводу.

- Бројне екипе су цијелу ноћ непрекидно радиле на санацији квара и омогућиле у недјељу у јутарњим часовима нормално снабдијевање становништва водом - рекао је директор “Водовода” Драго Јовичић.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић донио је одлуку да се формира општинска комисија за процјену штете од олујног невремена, која ће наредних дана обићи терен и покушати пронаћи начин да се помогне онима који су претрпјели штету.

Уништен шатор

Невријеме је причинило штету и организаторима “Гастро фест” у Бардачи јер је уништен главни шатор намијењен за госте и званице.

- Успјели смо ипак обезбиједити нови шатор, тако да нам ова непогода није пореметила одржавање манифестације - рекао је предсједник Организационог одбора “Гастро феста” Бојан Бабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана