Nevrijeme u Kostajnici, poplavljeno više od stotinu objekata

Srna
Nevrijeme u Kostajnici, poplavljeno više od stotinu objekata

Kostajnica - Na području opštine Kostajnica poplavljeno je više od stotinu stambenih i pomoćnih objekata nakon jučerašnjih obilnih padavina koji su u kratkom vremenskom periodu stvorili bujične potoke, izjavio je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

"Riječice Mačkovac, Strigova i drugi manji potoci sa okolnih brda sručili su se na grad u roku od 15 minuta i voda je prodrla u veći broj objekata nego tokom majskih poplava, uključujući i dva veća privredna subjekta", rekao je Pašić.

Prema njegovim riječima, interventne ekipe Civilne zaštite, Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Komunalnog preduzeća i Elektrodistribucije izašle su odmah na teren i pomagale građanima u ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata i uspostavljanju snabdijevanja električnom energijom.

"Danas će nadležne službe pristupiti pranju ulica i dezinfekciji objekata, a dvije komisije za procjenu štete već od jutros su na terenu", rekao je Pašić.

Šteta na području opštine tokom poplava u maju procijenjena je na 3.500 000 KM, od čega na stambenim i pomoćnim objektima 1.070.000, infrastrukturi 1.042.000, privredi 58.000 i u poljoprivredi 1.320.000 KM, a prve procjene nakon jučerašnje stihije govore da će štete ovaj put biti i veće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana