Невријеме у Костајници, поплављено више од стотину објеката

Срна
Невријеме у Костајници, поплављено више од стотину објеката

Костајница - На подручју општине Костајница поплављено је више од стотину стамбених и помоћних објеката након јучерашњих обилних падавина који су у кратком временском периоду створили бујичне потоке, изјавио је Срни портпарол општине Александар Пашић.

"Ријечице Мачковац, Стригова и други мањи потоци са околних брда сручили су се на град у року од 15 минута и вода је продрла у већи број објеката него током мајских поплава, укључујући и два већа привредна субјекта", рекао је Пашић.

Према његовим ријечима, интервентне екипе Цивилне заштите, Добровољног ватрогасног друштва, Комуналног предузећа и Електродистрибуције изашле су одмах на терен и помагале грађанима у испумпавању воде из поплављених објеката и успостављању снабдијевања електричном енергијом.

"Данас ће надлежне службе приступити прању улица и дезинфекцији објеката, а двије комисије за процјену штете већ од јутрос су на терену", рекао је Пашић.

Штета на подручју општине током поплава у мају процијењена је на 3.500 000 КМ, од чега на стамбеним и помоћним објектима 1.070.000, инфраструктури 1.042.000, привреди 58.000 и у пољопривреди 1.320.000 КМ, а прве процјене након јучерашње стихије говоре да ће штете овај пут бити и веће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана