Невесињка у новом руху отвара врата ђацима и спортистима

Д. С.
Невесињка у новом руху отвара врата ђацима и спортистима

Невесиње - Након тромјесечних радова завршена је прва фаза обнове Спортске дворане "Невесињка", која је од данас поново отворила врата ђацима Средњошколског центара "Алекса Шантић" за часове физичког васпитања, али и спортистима.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић задовољан је квалитетом и динамиком радова, имајући у виду да се радило у тешким временским условима.

- На дворани је промијењен комплетан кров. Бочне стаклене плохе замијењене су термопанелима, а урађени су и нови мокри чворови, као и још много тога - казао је Авдаловић и додао да је прва фаза коштала око 450.000 КМ, а радове је изводио Конзорцијум предузећа "Криваја ТМК" из Завидовића и "Херц градња" из Билеће.

Према његовим ријечима друга фаза радова, чији задатак је да унаприједи енергетску ефикасност, биће настављена на прољеће, чим буду доступна средства Владе РС и Фонда за заштиту животне средине РС.

- Друга и трећа фаза обухватиће израду котловнице, машинских инсталација, замјену пода и уређење околине - казао је Авдаловић.

Он је истакао да је "Невесињка" једина спортска дворана у овој општини, изграђена 1977. године.

- Она има специфичан изглед, а направљена је од дрвета и стакла. Имали смо озбиљне захвате, јер се стакло ломи, а дрво није отпорно на временске неприлике. Зато је и прва фаза коштала, колико је коштала, јер напросто није могло другачије - рекао је Авдаловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана