Nenadu Peroviću potrebno 110.000 KM za transplantaciju bubrega

Srna
Nenadu Peroviću potrebno 110.000 KM za transplantaciju bubrega

Sokolac - Sokočaninu Nenadu Peroviću /36/ neophodna je novčana pomoć od oko 110.000 KM za transplantaciju bubrega u Francuskoj i to je jedini spas od rapidno progresivnog glomerulonefritisa, bolesti sa kojom se bori već četiri i po godine.

Sredstva za pomoć oboljelom Peroviću mogu se uplatiti na žiro-račun 5620128113134033 kod NLB Banke ili pozivom na broj 1413 koji je u funkciji do 31. decembra.


Da bi se oboljeli Perović našao na dodatnim medicinskim pretragama u Francuskoj, te se našao na listi za operaciju potrebno je što prije prikupiti 50.000 KM, a za transplantaciju bubrega ukupno je potrebno 110.000 KM.

Projekat prikupljanja sredstava za liječenje Nenada Perović pokrenulo je sokolačko Udruženje "Majka i dijete" u saradnji sa Otvorenom mrežom u BiH.

Iz ovog udruženja pozivaju sve humane ljude da doniraju novčana sredstva za pomoć tridesetšestogodišnjem Peroviću i obavještavaju građane da su postavljene i kasice za prikupljanje novca na svim javnim mjestima na Sokocu.

Perovićeva supruga Ljiljana je za sada jedini hranilac porodice i uz obavezu za liječenje teško oboljelog muža obezbjeđuje sredstva za sina studenta u Beogradu.

Ona vjeruje da ima dovoljno dobrih ljudi, firmi i udruženja koja će pomoći da se prikupi novac za nastavak Nenadovog liječenja.

"Nenad nikada nije imao stalan posao, pa se radeći povremeno teške polove u oblasti šumarstva nekoliko puta osjećao loše, što ga primoralo da zatraži pomoć ljekara. Prije četiri i po godine prvim laboratorijskim pretragama je ustanovljeno da mu je kreatinin 430 jedinica što je ukazivalo na loše stanje", rekla je Srni Perovićeva supruga.

Nakon toga su uslijedili odlasci ljekimarima, duge pretrage i hospitalizacije, od Kasindola, Banjaluke do Beograda.

Na nefrologiji Unevezitetskoh kliničkog centra u Banjaluci ustanovljena je dijanoza rapidno progresivnog glomerulonefritisa koja će, prema procjeni ljekara, potrajati tri do pet godina.

Perovićeva ističe da je uz sve nevolje sa bubrezima kod njenog supruga dolazilo do pada imuniteta, pojave stomačnog virusa, slabljenja vida, a potom je morao da počne i sa hemodijalizom, koju veoma teško podnosi.

"Prema mišljenju doktora na UKC Banjaluka, u ovom trenutku jedini put spasa je što hitnija transplantacija bubrega kadaveričnom operacijom u Francuskoj, obzirom da moj suprug nema živih donora", ističe Perovićeva.

Roditelji Nenada Perovića nisu živi, a brat već ima manje probleme sa bubrezima.

Iz Udruženja "Majka i dijete" mole sve dobre ljude da doniraju sredstva za liječenje oboljelog Nenada Perovića, koji se već 4,5 godine bori sa opakom bolešću i pored svih teškoća vjeruje u ozdravljenje i povratak porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana