Немања из Градишле дао отказ да оде бициклом до Атине

М. В.
Немања из Градишле дао отказ да оде бициклом до Атине

Градишка - Немања Лендић из Градишке, који је почетком ове године у тродневном путовању до Плитвичког језера на два точка прешао 440 километара, јуче се ухватио у коштац са новим изазовом, упутивши се бициклом ка далекој Атини у Грчкој.

На пут дуг 1.700 километара кренуо је сам, јер, како каже, није могао са пријатељима ускладити вријеме и обавезе, тако да ће бициклистичку авантуру до Атине одвести сам. Лендић планира дневно да пређе око 120 километара, а за ноћни одмор припремио је шатор.

- Мотивисао ме је чисти авантуризам и љубав према путовању и бициклизму. До сад нисам имао ниједну овако дугу руту - прича Лендић и додаје да је ово за њега велики пројекат, због чега је дао и отказ у фирми, да би кренуо на ову авантуру.

Он наводи да би пут требало да траје око 15 дана.

Немања Кесер из Градишке, који је дошао да поздрави Лендића и да му да који савјет, лани је успио да бициклом стигне до Шпаније и пређе рекордних 2.000 километара.

- Савјетовао сам му да што више ужива у околини, вози умјерено и да се дружи са људима. Према мојим искуствима безбједност у саобраћају је добра, поштују се бициклисти на улици, што је веома важно - рекао је Кесер и додао да су посебна чар оваквих путовања сусрети са људима и вожња кроз прелијепе предјеле.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана