Неизвјесно поскупљење струје у Дистрикту

Срна
Неизвјесно поскупљење струје у Дистрикту

Брчко - У дистрикту Брчко још је неизвјесно да ли ће доћи до повећања цијене електричне енергије и тако ће бити док се не изјасни регулаторна комисија за електричну енергију на нивоу БиХ, изјавио је данас замјеник директора Јавног предузећа "Комунално Брчко" Мајазудин Вехабовић.

Вехабовић је навео да Скупштина дистрикта званично није доставила никакав допис "Комуналном Брчко" који се односи на јучерашњи закључак којим је овом предузећу наложено да повуче захтјев за поскупљење струје упућен регулаторној комисији .


Он је додао да из парламента дистрикта нису добили званичан допис да, ако струја поскупи од 1. јула, разлику у цијени од 2,7 милиона КМ предузеће субвенионише из властитих средстава нераспоређене добити.

"Не знам зашто бисмо сада повлачили свој захтјев упућен регулаторној комисији. Она ће поступити у складу са законским одредбама. То је институција која не може дозволити да било која електродистрибуција или електропренос послује негативно", напоменуо је Вехабовић.

Према његовим ријечима, још се дистрикту Брчко испоручује електрична енергија по убједљиво најнижој излазној цијени овог енергента у цијелој БиХ.

Он тврди да ни наредних мјесеци неће бити проблема у вези са снабдијевањем дистрикта Брчко електричном енергијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана